Jdi na obsah Jdi na menu
 


české středohoří - Milešovka

28. 12. 2006

Jako každé vánoční svátky i letos jsme s rodinkou vyrazili na výlet na Milešovku. Jistě nemusím dodávat, že se jedná o nejvyšší horu Českého středohoří. V zimě má své zvláštní kouzlo ( o čemž se můžete přesvědčit i ve fotogalerii "příroda" kde je pár fotek právě z Milešovky) a každý si musí připadat jako v jiném světě.

Jako každý rok jsme po vyškrábání se na vrchol měli pocit, že dolů to půjde samo. Na vrcholu totiž celoročně fouká jako blázen. Po několika minutách má člověk pocit, že ten vítr profoukl i jeho kosti. Není to zrovna světový pocit, ale když svítí sluníčko, tak vám to všechno vynahradí krásný výhled do okolí. Zaoblené kopečky a náádehrná krajinka na všech světových stranách. rozhodně stojí za to vylézt na meteorollogickou věž, ze které je vidět ještě lépe. Nachází se zde i chytré tabulky s popisky kopečků na které právě koukáte. Opravdu nezapomenutelný pocit.

Pokud se už teď chystáte na Milešovku, rozhodně nezapomeňte velkou termosku s čajem, kávou nebo grogem, protože její přítomnost na větrném vrcholku jistě oceníte.

PS: radši počkejte až bude pořádný sníh, pak je to ještě lepčejší :-D

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář